Design Kranen Shop
Hoe onderhoud je messing kranen ofwel Messing natuur zonder een beschermlaag op het messing?

Eigenschappen van messing

Messing heeft bacterie werende eigenschappen. Daarom wordt dit materiaal vaak gebruikt in producten die in aanraking komen met de consument. Een groot voordeel is dat het materiaal gemakkelijk te recyclen is, wat het bijzonder milieuvriendelijk maakt. Op 10% na, kan alle messing gerecycled worden. Ook is messing gemakkelijk te bewerken en de kleur (goudachtig) is erg mooi om te zien. Het materiaal wordt ook wel geelkoper genoemd. Omdat er zink is toegevoegd, is het materiaal goedkoper dan regulier koper.

Reinigen van messing

Het is erg belangrijk dat messing op de juiste manier gereinigd wordt. Het gevaar bestaat namelijk dat het materiaal zwart of donker kan uitslaan als een verkeerde reinigingsvloeistof gebruikt wordt. Van nature kan messing door contact met de buitenlucht donker uitslaan; een ongeschikte reinigingsvloeistof kan dit proces alleen maar versnellen.


- koperpoets

wrijf de messing voorwerpen goed in met wat citroensap of het pekelwater van zuurkool. Daarna goed afspoelen met heet water en vervolgens goed en droog oppoetsen.